Allt om teknik kalle  

Tekniska lösningar för avtalshantering

Oavsett om du driver en enskild firma eller ett bolag så vet du säkert att mycket av din tid går åt till administration, till exempel avtalshantering. Skulle det då inte vara bra om det fanns automatiserade processer för detta? De glädjande nyheterna är att det faktiskt gör det. Numer kan du njuta av automatiserad och digital avtalshantering, vilket gör att du kan ägna din dyrbara tid åt annat.

Hur fungerar digital avtalshantering?

Som egen företagare kan du säkert känna att arbetsmiljön på hemmakontoret kan bli närmast luthersk eftersom du lägger press på dig själv att hinna med allt. Då kan en lösning för digitaliserad avtalshantering vara en bra hjälp. Precisely erbjuder just en sådan tjänst till företagare. Det spelar ingen roll om du är ett stort bolag som Ericsson som tecknar mängder av avtal, eller en liten aktör som sköter några få avtal om året. Tjänsten kan vara hjälpsam för dig oavsett storlek.

En digital lösning kan till exempel ge dig olika mallar för olika typer av avtal så att du slipper författa dem själv. Det gör att du kan skapa felfria avtal utan juridisk utbildning med bara några få enkla knapptryck. Programmet för avtalshantering följer sedan med under hela processen och sköter allt från kontroll, signering till övervakning. Det gör också att avtalen arkiveras på ett säkert sätt och alltid är enkla att komma åt. Med digital avtalshantering slipper du med andra ord leta bland massor av mappar och dokument för att hitta rätt avtal. Det går också utmärkt att gruppera avtal som tillhör samma typ för ännu enklare åtkomst.

Därför ska du använda digitala lösningar på företaget

Varför ska man då vända sig till digitala lösningar på företaget? Svaret på den frågan är att det finns många fördelar med att göra det. Först och främst sparar du enorma mängder med tid som du kan lägga på att göra det du verkligen är bra på. Ett problem idag är att många företagare fastnar under ett berg av administrativa sysslor, något som hindrar dem från att utveckla sina företag. Med digitala lösningar går det administrativa arbetet fort och enkelt. En annan orsak till att använda digitala lösningar är den högre säkerheten. Handen på hjärtat, har du idag koll på alla dina avtal och kan du enkelt hitta dem om du skulle behöva dem? Många svarar tyvärr nej på den frågan. Med smidig digital avtalshantering är dina viktiga dokument alltid förvarade på ett säkert ställe och lätta att hitta. Du får också notifikationer om viktiga datum i avtalen så att du inte missar när något avtal till exempel går ut.