Allt om teknik kalle  

Smart energi-teknik sparar pengar hemma

Vad sägs om 100% förnybar el? Och dessutom till marknadens lägsta pris! Bra för plånboken och jättebra för miljön. Bekvämt också – du har alltihop i en app med några få enkla kommandon. Detta är teknik i sin bästa kostym!

Smärtfritt och smart el-avtal

Efter en titt på marknaden inser man ganska snabbt att det bara finns en enda aktör med det pris och samtidigt detta supermoderna hanteringssätt som du hittar på Tibber.com/se/ – ett unikt koncept!

I Tibber-appen kan du följa elpriset och köpa den billigaste elen per automatik, från både vind, sol och vatten. Tibbers mål är inte att tjäna pengar på kundens förbrukning, det kostar 39 kronor per månad på toppen av din elförbrukning.

Det smarta är att man via appen kan ha full koll på sin elförbrukning och ser analyser som gör att du kan sänka förbrukning och kostnad ytterligare. Du kan också lägga in alla dina elanslutna produkter i hemmet i appen, som belysning, termostater med mera. Om du har el-bil ska du självklart ladda den när priset är som lägst.

Ladda din el-bil

I Tibber-appen återfinns funktionen smartladdning för din elbil och självklart köper du förnybar el per timme – till inköpspris. Sätt i laddaren när du kommer hem och reglera med appen när du vill ladda bilen då elen är billigast. Du kan också värmestyra hela bostaden med de smarta power-ups som finns i Tibber-appen. Du får även här en automatisk styrning mot de timmarna på dygnet som priset på el är allra lägst. Du kan ansluta alla smarta produkter i bostaden till Tibber-appen, som exempelvis olika strömbrytare, mätare eller sensorer och få en samlad bild av den totala förbrukningen.

Sugen på att tjäna pengar på din el?

Har du solceller? Anslut dem till Tibber och följ din produktion av sol-el. Du kan sälja ditt överskott till andra Tibber-kunder om du producerar mer el än du behöver. En bra lösning för både miljön och den egna plånboken. På Tibber.com/se/ kan du läsa mera om hur denna spännande möjlighet går till.

Tibbers filosofi

Tibbers filosofi är enkel: El ska användas när behov finns. Lampor ska inte vara tända när man inte behöver dem.

Det ovanliga och supermoderna el-bolaget Tibber startades av klimatmedvetna tech-killarna Daniel Lindén och Edgeir Vårdal Aksnes efter att ha arbetat inom el-branschen länge. Man ville inte riktigt vara med på storbolagens filosofi att sälja för att tjäna mera eftersom detta istället ökar människors elförbrukning när den egentligen behöver minskas. Tibber har nu över 110 anställda som brinner för en rättvisare bransch.