Allt om teknik kalle  

Digital superlösning – bostadsrättsföreningens affärer på fickan!

Fastighetsbranschen är på väg att digitaliseras, takten ökar och de stora byggbolagen tävlar om att skapa nya effektiva och hållbara tjänster. Bostadsrättsföreningar vill vara attraktiva med allt ifrån tjänster i bostaden till digitalisering av parkeringsplatser. Det går fort, och det blir bekvämt!

Förvaltaren Nabo utmanar etablissemanget

Alla digitaliserar, frågan är bara hur fort och hur mycket. Utmanaren nabo.se startades av ett mjukvaruföretag och tre mindre fastighetsbolag som gick samman till en innovativ och mycket snabbfotad fullserviceenhet. Nabo är en utmanare i branschen som snabbt intagit tätpositionen inom finmejslade digitala serviceplattformar speciellt riktade mot konstellationer som bostadsrättsföreningar. Här kan olika tekniska lösningar återfinnas på ett och samma ställe, som exempelvis AI-tjänster (artificiell intelligens).

Drömappen

Att våga utmana med nya lösningar och göra det som ingen annan gjort är det som just nu driver förändringen inom fastighetsförvaltningen – och det är mindre, dynamiska företag som står för de mest innovativa tankarna. Att Nabo med sin ”in house” mjukvarukunskap snabbt har tagit en ledande position inom innovation grundar sig delvis i förståelsen att man behöver förändra kunders beteenden och skapa förståelse. Nabo arbetar helt enkelt för att undvika att ett stort gap uppstår mellan människa och teknik, man ser till att övergången till den bekväma digitala plattformen går sömlöst. Du kan dessutom ha hela administrationen på fickan. Appen är smakfull, elegant och enkel – och är det enda du behöver för att sköta flerbostadshuset.

SaaS viktig komponent

Software as a Service (SaaS) är ett horisontellt begrepp som löper över flera branscher. Det är likställt med konkurrenskraft och möjligheter. Kraven på enkla helhetslösningar har ökat och både föreningar och boende har blivit mer kräsna. Helst av allt vill man ha ”intelligenta lägenheter” och förvaltaren ska tillhandahålla en knapp som man kan trycka på och som fixar allt. Det intressanta med utmanaren Nabo är att man gör just detta och dessutom med stor skicklighet och framtidsanda. Mycket smarta funktioner som förenklar.