Allt om teknik kalle  

Så bygger du en egen dator

Om du gillar att spela dataspel vet du att det kan bli timmar framför skärmen och att både teknikutrustningen och allt runt omkring är viktigt. Att bland annat ha en bra stol och skrivbord är viktigt. Om du har en laptop finns det väldigt bra Laptopbord att köpa som är både höj- och sänkbara. Med ett sådant bord kan du få precis den höjden, vinkeln och placering som du vill oavsett var du befinner dig. Det finns olika modeller att välja mellan. Du kan även använda ett sådant bord när du ska jobba hemifrån. Ett laptopbord passar även bra om barnen spelar på en bärbar dator och behöver ett bord, det kan helt enkelt anpassas till alla i familjen.

Var noggrann för att allt ska bli rätt

Om du inte vill köpa en färdig dator till ditt spelande kan du alltid bygga ihop en dator med de komponenter som du vill. Om du ska köpa en stationär dator har du ett flertal alternativ att välja mellan. Det finns massor med information på nätet idag om vilken teknik som är bäst att använda till en speldator. Det finns några bra saker att tänka på om du vill köpa egna komponenter till en dator. Det viktigaste är att se till att alla teknikkomponenter är kompatibla med varandra. Exempelvis är inte alla processorer kompatibla med alla typer av moderkort. Det är inte heller säkert att alla komponenter rent fysiskt passar ihop. Allt sådant måste du kolla upp innan du börjar köpa olika teknikdelar. Tänk på att alltid läsa instruktionerna noggrant, det är lätt att göra fel och om det går riktigt fel kan du behöva köpa helt nya komponenter. Den största fördelen med att bygga ihop din egen dator är att du har fullständig kontroll över alla komponenter som sätts in i datorn. När du ska bygga ihop en dator kan du även bygga smart och mer framtidssäkert för att den inte ska bli utdaterad.

Teknikdelarna är känsliga mot elektricitet

Det du behöver när du ska bygga en bra dator är ett moderkort, en processor, ett RAM-minne, grafikkort, hårddisk, strömförsörjning och chassi. Komponenterna kan vara känslig för elektricitet och kan snabbt förstöras av det. Därför är det viktigt att du inte håller på med din dator på en heltäckningsmatta eller att du har raggsockor på fötterna. Sådant kan få förödande konsekvenser för dina teknikdelar. Du behöver inte så mycket verktyg för att få allt på plats. Det viktigaste du behöver är en stjärnskruvmejsel. Att du har en bra belysning där du håller till är också en fördel.